Galaxy Quest

Alan Rickman als een dr. Spock rip-off, Sigourney Weaver als een luitenant Uhura en Tim Allen als een James T. Kirk afkooksel. Sam Rockwell en Tony Shalhoub lopen er ook nog bij alsook een paar semibekende gezichten die je wel herkent van ergens maar niet goed weet van waar of hoe ze heten.

Een parodie op Star Trek en niet zomaar op de tv-serie, op het heel concept van de tv-serie, op de personages, op de scripts, op de beurzen en gewoon alles en waarschijnlijk is dit daardoor nog een van de grappigste en beste sci-fi comedy films die er bestaan!

Normaal zijn zo van die films die zo duidelijk een parodie zijn op iets maar voor een beperkt publiek dat er van houdt om die films en de fans ervan uit te lachen, maar deze film heeft niet alleen een degelijk verhaal, er zit genoeg humor in voor beide kampen. Dit zijnde langs de ene kant doorgewinterde nerds en geeks en langs de andere kant … gewoon volk?

Hij voelt een beetje gedateerd aan en is vrij voorspelbaar, maar dat mag de pret niet drukken en voor een sci-fi fan is dit zeker en vast een dikke aanrader, voor ‘normaal’ volk op z’n minst nog zeker en vast de moeite!

Advertenties