Robin Hood: Men in Tights

Je hebt humor die zo flauw is dat het slecht is en je hebt flauwe humor die zo flauw is dat hij terug hilarisch wordt.
Met een titel als “Robin Hood: Men in tights” (Mannen in panty’s) weet je al direct dat het heerlijk flauwe humor gaat worden.

Het verhaal is het alom bekende verhaal van Robin Hood en dient enkel maar als kapstok om er een lawine van grappen, grollen, verwijzingen en fratsen aan op te hangen. Dit is voor mij nog steeds (h)eerlijke komedie waarbij het sterkste punt in mijn mening net komt uit zijn domheid en het feit dat de film zichzelf nooit serieus neemt. Zo wordt de “4e muur” geregeld doorbroken (de personages beseffen dat ze in een film meespelen en spreken bijvoorbeeld het publiek direct aan) of zijn er dingen aanwezig die nooit kunnen zoals heerlijke details als een brandend EXIT bordje boven de deur in een middeleeuws kasteel.

Dit is entertainment met verstand op nul en lach op oneindig. Azijnpissers en mensen die zichzelf veel te serieus nemen kunnen deze film maar beter mijden, voor mensen met gevoel voor humor en die houden van een avondje lachen, gieren, brullen is deze film in mijn opinie goed genoeg.