Back to the Future

Science-Fiction, humor, culturele referenties, een plot in perfecte balans, een interessante twist rond het ‘boy meets girl’ verhaal, quotes die tegen 88 miles an hour naar uw hoofd vliegen en dat allemaal in hét ultieme tijdreis avontuur: Back to the Future!

Zelfs na 27 jaar blijft deze film een absolute topper zonder nergens echt verouderd te zijn. De effecten zijn natuurlijk wel ietwat gedateerd, maar naar mijn persoonlijke mening zijn deze nog steeds fantastisch. En hebben ze natuurlijk ook een zekere charme, dit is nog een film die gemaakt is op de oude manier, zonder digitale montage en visuele effecten waren een uitzondering. De charme voor mij zit daar dus in dat 99.5% van al de effecten echt zijn en de films zo geconstrueerd zijn dat SFX-shots tot een minimum worden herleid.

Naast de iets oudere effecten, zijn de ‘expositie’-scènes, de scènes waarin iets wordt uitgelegd, ook wel vrij hard ‘in your face’. Maar wederom, echt storen doet het niet en enkel een azijnpisser met een zuurtegraad van hier tot in Tokyo kan en mag er kwaad in zien.

Dit is een familiefilm pur sang. Kinderen zullen hem fantastisch vinden en ouders zelfs nog meer! Het soort films waarmee men de vonk creëert van 1.21 gigawatt die nodig is om later uit te groeien in een cinéfiel. Een dikke aanrader dus!

Advertenties