The Expendables 2

Jaren ’80 (en ’90) actiesterren, veel schieten, stijve dialogen, nog meer schieten, ontploffingen, het meest houterige acteerwerk in jaren, nog wat schieten en een hoop fan service tegen de sterren op.

Dit is resoluut een ‘guilty pleasure’, duidelijk geen film voor iedereen en wie op zoek gaat naar diepgaande cinema over levensvragen of liefde is er aan voor de moeite. Dit is over-the-top actie en hersenloos entertainment. De makers weten perfect wat ze maken en de film voelt zich nergens belangrijker dan het eigenlijk is, iets wat de eerste nog wel een beetje had.

Met zijn 103 minuten duurt hij net lang genoeg, de vaart zit goed, het verhaal is zo basic als het groot is en de makers maken de fouten van de eerste ruimschoots goed. Zoals ik reeds zei, dit is fan service en de film zit dan ook vol knipogen naar het verleden van de verschillende actiesterren.

Deze film staat volgens mij, indien u tot de doelgroep behoort, zeker garant voor anderhalf uurtje hersenloos vertier met veel schieten, ontploffingen, een leger aan spierbundels, knullige one-liners en knipogen naar verscheidene actiefilms en de acteurs in kwestie. Mijn oordeel is dan ook resoluut een ‘Goed genoeg’!