Back to the Future Part II

Na het immense, terechte, succes van de eerste Back to the Future film, kon een tweede deel natuurlijk moeilijk uitblijven. Er werd op het einde van deel 1 al een indicatie gegeven voor verdere avonturen, al was dit wel als grap bedoelt en hebben de regisseur en schrijver al meermaals aangegeven dat als ze hadden geweten dat de film zo’n succes ging zijn, ze een andere aanzet hadden gegeven om deel twee te beginnen.

Maar de kaarten waren nu eenmaal gedeeld en respect voor de makers om met de gegeven kaarten te durven verder spelen. De eerste helft van dit tweede deel is daardoor iets minder als zijn voorganger, maar blijft nog steeds een mooi staaltje filmmaken en weet tevens nog steeds mij te overtuigen en zelfs te doen nagelbijten van spanning en avontuur (ondanks dat ik al lang weet hoe dit avontuur zal aflopen en eindigen). Dus net zoals deel 1, behoort Back to the Future Part II gerust in de categorie: Aanrader!

Opmerking: Deze film is ook een van de eerste films uit trilogieën waarbij hij tezamen met zijn opvolger, back to the future part III, werd opgenomen. Zoals het een goed tweede deel betaamt, eindigt hij dus met een cliffhanger van formaat. Echter vlak daarna wordt een trailer geplakt die veel te veel uit deel 3 laat zien. Als u deze films nog niet hebt gezien en u zit aan deel twee, van zodra het zwarte scherm verschijnt, raad ik aan om direct op pauze te drukken en u te laten verrassen door “Back to the Future Part III” de film in plaats van BTTF3 de trailer! 

Advertenties