Back to the Future Part III

Zoals reeds gezegd in het artikeltje over Back to the Future Part II, eindigt die, zoals het bij een goed tweede deel van een trilogie moet, met een stevige cliffhanger en nu zijn we dus terug om de hele verhaallijn van de Back to the Future-saga mooi af te ronden.

We volgen verder de avonturen van Marty en leren meer over de geschiedenis van hun dorpje Hill Valley en bepaalde inwoners hun familiegeschiedenis. Dingen die, voornamelijk in het vorige deel, werden opgezet, worden mooi samengeknoopt in dit wild en fantasierijke slot. Ook hier weer niets dan lof voor deze klassieker onder de sciencefiction avontuur films.

De film is terug wat lichter verteerbaar dan het donkere middenstuk van de vorige film en doet de film veel deugd. Net zoals zijn twee voorgangers weet hij nog steeds, ondanks dat ik perfect weet hoe hij gaat eindigen, mij op het puntje van mijn stoel te krijgen en te juichen voor Marty & Doc Brown. Een welverdiende aanrader dus. Kom in plaats van uw tijd te verdoen op dit godvergeten stukje internet, ga algauw de Back to the Future Trilogy zien, potverdekke! Great Scott!