A Royal Affair

Oftewel “En Kongelig Affære” zoals hij in zijn moedertaal; Deens, heet. Want ondanks de Engelse titel en de aanwezigheid van Mads Mikkelsen (Casino Royale, King Arthur, Clash of the Titans) is dit dus een Deense film… logisch want het gaat over het Deense koningshuis.

De film is een kostuumdrama van 2 uur en 20 minuten… en het is er toch aan te voelen, amai. Ik vond hem zeker niet slecht, maar hij kabbelt wel heel traag voort en er mochten gerust wat “action beats” in verwerkt worden van mij. Het eerste wat door mijn hoofd spookte na de film was: “dit is een film die ze op canvas ooit wel eens gaan uitzenden.”

Zeer interessante karakters, gebaseerd op waargebeurde belevenissen (althans, ik denk dat toch, ik ken niets van het Deense koningshuis), gezet in de 18e eeuw en vrouwen met diepe boezems en brede rokken en iedereen met zo’n pruik op zijne kop. Allemaal heel mooi. Maar het verhaal is te voorspelbaar en de duur van de film te lang om echt mijn volle aandacht te hebben kunnen vasthouden.

Moest de film in twee delen zijn gekapt, zou dat geen enkel probleem zijn (en met 2u20 minuten zal dat wel lukken). Ik vond hem goed en intrigerend genoeg voor is gezien te hebben, maar ik denk niet dat ik heb nog lang ga onthouden hierna. Een dingske dus.

Advertenties