Star Trek II: The Wrath of Khan

To boldly go where we’ve gone before!
Ondanks het zeer trage tempo en de kritiek op de eerste Star Trek film, was de film toch een vrij groot succes en werd er besloten om een tweede film te maken. Dit keer niet een alleenstaand, traag, science fiction verhaal met roots in 2001: A Space Odyssey, maar een “rechtstreeks” vervolg op een van de afleveringen.

Geen nood, de film staat perfect op zichzelf en de betreffende aflevering (Space Seed, S1 E22) hoef je niet per sé gezien te hebben.
Zoals ik reeds zei, terwijl de eerste Star Trek film meer richting pure Sci-Fi gaat, draait deze een bocht om en is dit eerder een intelligente actie-avonturen film met Sci-Fi elementen. Met een schurk met een duidelijke motivatie, wat actie, een groot sci-fi project en daarbij een mooi verhaal waarbij Kirk als karakter iets moet leren. En waar menig film met zo’n verschillende elementen vaak faalt, slaagt The Wrath of Khan, in mijn opinie, glansrijk.

Uitstekend tempo, de art direction staat terug helemaal op punt (de beige uniformpjes uit de eerste zijn gelukkig bij het groot huisvuil gezet), muziek, ritme, verhaal, dialogen en zelfs de acteerprestaties zijn top (ondanks het beruchte stukje waar Shatner Khan aanroept. Klik hier.).

Dus ja, zit er mij niets anders op dat wanneer bij een film, naar mijn mening, al de elementen mooi op zijn plaats vallen die te bestempelen als een echte aanrader!

Advertenties