Wreck It Ralph

Een film met als hoofdpersonage de slechterik uit een (fictief) 30 jaar oude arcade spelconsole… dit had zo hard in Disney zijn gezicht kunnen ontploffen. Maar ‘The House of the Mouse’ weet perfect hoe ze een uitstekende familiefilm in mekaar moeten steken en slagen hier perfect in.

In het midden vertraagt de plot een klein tikkeltje, maar daarna herneemt de film zich en schiet hij terug in een hogere versnelling. Naast talloze kleine en grote verwijzingen naar games bevat de film ook een uitstekend en interessant verhaal en zeer uitgekiend plot. Het is verbazingwekkend dat Rich Moore voor zijn eerste feature animatiefilm ineens een uitmuntende familiefilm kan afleveren. Maar aangezien hij zijn regiesporen verdient heeft bij tv series als The Simpsons, Drawn Together en Futurama, is het duidelijk dat de man duidelijk zijn vak onder de knie heeft. Volgens mij zullen we nog veel van deze man horen (en zien.. want regisseur enzo)

De animatie is geweldig, de verschillende animatiestijlen zijn op zichzelf staand en werken perfect tezamen bij mekaar. Uitstekende film voor het hele gezin en bijgevolg dus een dikke aanrader.

Advertenties