Hitchcock

Deze week kon u mijn mening lezen over het grootste succes van Alfred ‘The Master of Suspense’ Hitchcock: Psycho. Dit was zeker geen toeval omdat nu in de zalen een film draait die gaat over hoe die film tot stand is gekomen: Hitchcock.

Hitchcock vertelt heel veel spoilers over “Psycho”, het is dus aangeraden om die film eerst te zien!

Ondanks dat de film over het maken van Psycho gaat, is dit meer het raamwerk waarin het verhaal zich afspeelt. De plot gaat over psycho, het verhaal gaat over de relatie tussen Hitchcock, een in-de-plasticine-ondergedompelde Anthony Hopkins en zijn vrouw Alma, een ijzersterke Hellen Mirren. Een wijs besluit naar mijn mening, zo blijft de film toegankelijk ook voor mensen die psycho niet zo recent hebben gezien.

Het script is oerdegelijk en zit strak in mekaar met geregeld heerlijk snedige dialogen zoals men dat alleen maar in die tijd kon. Dit is entertainend drama dat nooit verveelt en volledig zoals de echte ooit heeft gezegd: “Film is het echte leven met de saaie stukken er van tussenuit geknipt”.

De gemiddelde filmfan en cinéfiel moest hem al lang hebben gezien, voor de normale mensen is deze film ook nog steeds dik de moeite, al zullen die waarschijnlijk niet alle knipogen door hebben.

Advertenties