Cloud Atlas

cloudatlasCloud Atlas is zo’n film dat moeilijk in te delen valt. De drie uur durende film bevat namelijk 6 verschillende plots die verspreid zijn over enkele eeuwen en zijn verbonden maar ook niet helemaal. Terwijl elk plot dan nog eens een genre-oefening, gaande van komedie tot thriller en van drama tot sci-fi, op zichzelf is… een vrij gewaagd project dus waarbij de Wachowski’s (U weet wel: the matrix etc.) zeer makkelijk op hun bek kunnen gaan.

De 6 verschillende plots bevatten ook steeds dezelfde acteurs als verschillende personages (en dus met verschillende persoonlijkheden) en de 6 plots hebben elk hun eigen verhaal en het is aan de kijker om zelf een beetje mee te zoeken naar waar dit nu eigenlijk over gaat. De 6 plots vertellen 1 groot verhaal, maar echt 100% duidelijk of op de beste manier was dit niet altijd. Hetzelfde thema durft namelijk meermaals aangesneden te worden vanuit een ander oogpunt, wat het geheel alleen maar interessanter maakte voor mij en waarschijnlijk enkel meer en meer verwarrend voor de doorsnee filmkijker die enkel entertainment verwacht.

Maar ondanks het geswitch tussen stijlen, ondanks de enorme lengte en ondanks de vraag ‘hoe zit het nu eigenlijk allemaal in mekaar?’, werd ik compleet weggeblazen door Cloud Atlas.De film is zeker en vast niet voor iedereen, maar ik vind hem een regelrechte aanrader.

Advertenties