Iron Man 3 (2013)

ironman3

Het derde deel uit de Iron Man franchise en deel 7 in het Marvel Cinematic Universe.

Met Iron Man 3 wordt phase 2 geopend. Phase 2 is het tweede plan in het hele Marvel Cinematic Universe geheel en plaatst zich na The Avengers.
Logisch dat het smulfeest dat die film was, het nu een beetje afwachten ging zijn wat we deze maal voorgeschoteld kregen.
Brilliant is de zet om alles terug te downsizen. De film focust zich op Tony Stark en zijn persoonlijke problemen, het verwerkingsproces van wat hij heeft meegemaakt en doet dat met verve. Het is jammer genoeg pas in de derde act, het shot zit mee in de trailer maar toch… spoilerwarning, bij het hele blik aan verschillende autonome Iron Man pakken dat wordt opengetrokken, dat de film wat in mekaar stuikt voor mezelf.

Een ander probleem kan zijn dat de hele Mandarin-plot nogal silly kan zijn. De position switch vond ik nog wel leuk gevonden, maar de speciale krachten waren misschien een brug te ver.

Iron Man 3 begint heel goed, evolueert heel sterk maar struikelt jammer genoeg net voor de finishlijn.
De Marvelfilms staan echter garant voor aangenaam entertainment en voor een avondje popcorneten is deze film zeker meer dan goed genoeg.