Magic in the Moonlight (2014)

Magic in the MoonlightWoody Allen zijn films zijn altijd een beetje hit & mis. Van zijn laatste films kon Midnight in Paris mij uitermate bekoren, Terwijl To Rome with Love en Blue Yasmine mij eigenlijk niet helemaal wisten te te overtuigen.

In zijn nieuwste film (zijn 50ste zeker alweer?) brengt hij een charmante, toffe, leuke romantische komedie die over de ganse lijn weet te overtuigen. Colin Firth toont nog maar eens dat hij een meesterlijk acteur is en Emma Stone zet ook haar beste beentje voor. De film draait voornamelijk rond deze twee karakters en Woody laat zijn publiek gretig genieten. Terwijl een minder ervaren regisseur vaker sneller zou knippen naar een onnodige insert, laat hij lekker rustig zijn acteurs de show stelen al ware het live theater. Dit resulteert in een heerlijk charmante, ietwat ouderwetse, stijl van vertelling, maar het belangrijkste is: het werkt!

Het script is simpel en tegelijk slim geschreven, het bevat geen al teveel overbodig vet en geregeld amusante dialogen.
Dit in combinatie met een puike acteerprestaties, leuk muziekgebruik en de prachtige setting, de film speelt zich af in het zuiden van Frankrijk in 1929, maken dit een uiterst sfeervolle en charmante film die absoluut de moeite is!