Star Trek Into Darkness (2013)

startrekintodarknessDe nieuwe film in de reboot uit 2009 van de Star Trek-franchise. J.J. Abrams terug in de regiestoel, de voltallige cast is er weer en Benedict ‘Sherlock’ Cumberbatch vervoegt de rangen! What’s not to like?… 

… and then you saw who wrote the movie… Zucht. Damon Lindelof, de man die garant staat voor teleurstelling wanneer hij het script levert.
Hij flikte het bij Prometheus, hij joeg mij weg bij Lost, en nu is het weer zover. Voor de rest is deze film op technisch vlak af.
De regie is strak, de acteurs zitten in hun vel, de muziek, de feel, de look… alles. Enkel de plot is, zoals steeds bij die mens, een lege goocheldoos.

De Star Trek film uit 2009 was perfect voor wat het moest zijn, een verse start. Tijd voor nieuwe, spannende, leuke avonturen. Wat krijgen we?
Een hoop fanservice die als een tang op een varken staat, gemixed in een mengeling van 2 plots die “geleend” zijn van 2 voorgaande films. Het hele plot is zo krampachtig geforceerd dat zelfs de meer dan indrukwekkende actiescènes het geheel niet kunnen redden van saaiheid en verveling.

Gemiste kansen voor de liefhebber, veel flitsen en hersenloos entertainment voor iemand die zijn zinnen eens wil verzetten voor 2 uur en met verstand op nul naar “dark space adventure movie in space without logic” wil kijken is dit nog wel goed genoeg.