Tekening: No sir! All thirteen!

Wie mij het laatste jaar tegen het lijf gelopen is, zal het intussen wel al geweten hebben. Ik ben een Whovian geworden.
“Een Whovian?” hoor ik de simpele stervelingen onder jullie zich afvragen. Een Whovian is een fan van Doctor Who.

Ik raad de tv-serie iedereen aan en meer info over de langstlopende sci-fi reeks ooit (dit jaar viert het zijn 51ste jubileum), is te vinden op google en wikipedia.
2014 is een speciaal jaar voor Doctor Who, er is namelijk een nieuwe Doctor! De Doctor is namelijk een time-lord, elke keer wanneer hij gaat sterven kan hij regenereren in een nieuw lichaam met een nieuwe persoonlijkheid… it’s cool as hell! Een bijkomende reden waarom de reeks het zolang heeft kunnen uithouden natuurlijk.

Dit jaar, nuja in de kerstspecial van 2013, nam acteur Peter Capaldi het stokje de sonic screwdriver over van Matt Smith als 12e doctor met zijn 13e regeneration. (It’s all a bit timey-wimey, wibbly wobbly, de 10e doctor had een metacrisis regeneratie en tussen 8 en 9 nam hij de titel doctor niet aan… pak dat Capaldi gewoon doctor nummer 12 is…)

Het nieuwe seizoen, series 8 sinds de reboot, is vorige week begonnen. Tijd om de fanboy uit te hangen en een overzichtje te tekenen met alle 13 incartnaties/regeneraties van het uiterlijk van The Doctor!

20140830_all13