Lucy (2014)

lucyLuc Besson zijn gloriedagen met The Fifth Element en Léon lijken intussen al ver achterwege. Vorig jaar wist hij nog een luchtig en leutig filmpje af te leveren met Malavita, over een maffiafamilie die zich moet aanpassen aan het stille leven in een Frans dorpje, (deze film zal nog worden besproken), maar tegelijk houdt hij zich ook bezig met het produceren van ongezonde filmsnacks zoals Lockout.

Lucy valt helaas wat in het midden van Malavita en Lockout. Enerzijds is de film bij momenten nog wel aangenaam kijkvoer, maar anderzijds zijn er tijden wanneer het geheel vervalt naar een B-film actiefilm. Het basisidee had zeker veel potentieel, jammer genoeg is daar weinig tot niets meegedaan en moeten Scarlett Johansson en Morgan Freeman de brokken wat lijmen die gemaakt worden door de bordkartonnen personages die de rest van de film bevolken.

Extra pijnlijk is natuurlijk wanneer ze het nonsensplot proberen te verpakken in een soort van pseudowetenschap en wanneer Morgan Freeman onverklaarbare dingen moet uitleggen, ondanks dat hij nooit kan weten wat er aan de hand is. Lucy heeft zijn momenten, maar uiteindelijk is het geen film die gemaakt is om lang bij te blijven en klasseer ik die met veel plezier onder “dingske”.