The Wolverine (2013)

The WolverineHugh Jackman haalt voor de 5e keer zijn klauwen nog eens boven en kruipt nog eens in de rol die hem 13 jaar in de eerste X-Men film tot wereldster katapulteerde… Wolverine!

Een meer dan degelijke superhelden/actiefilm is het gevolg. De film speelt zich af vlak na X-men: The Last Stand (oftewel X-men 3).
De plot breekt nergens potten, maar dat is ook geen vereiste. Na de prequel rond Wolverine (X-men Origins: Wolverine) was degelijkheid het enige wat we nog konden wensen.

Door de film te linken aan X-men 3, wordt het geheel er wel interessanter op natuurlijk. The Wolverine staat gelukkig wel op zichzelf en is The Last Stand geen vereiste om gezien te hebben. Het enige jammere is eigenlijk dat Wolverine zo’n personage is als Jack Sparrow of The Hulk. Op zichzelf is hij nooit zo leuk om bezig te zijn dan wanneer hij uitsteekt in een groep met andere personages.

Strakke actie, entertainende gevechten, een simpele plot met net dat theelepeltje diepgang meer dan men verwacht, maken van The Wolverine toch wel zeker de moeite om eens gezien te hebben.