The Lone Ranger (2013)

thelonerangerDe regisseur van Pirates of the Caribbean, de producer van PotC, 2 van de 3 schrijvers hebben de 4 Pirates films geschreven, Hans Zimmer componeert de muziek (zoals bij …) en Johnny Depp speelt, zoals zo vaak, een personage waar een fameuze hoek van af is…. ik heb zo’n gevoel dat ze het succes van de Pirates of the Caribbean nog eens willen forceren?Inderdaad forceren, want Disney heeft hetzelfde al eens willen doen met de Prince of Persia film, of ook in mindere mate met John Carter. Maar deze keer komen ze eigenlijk nog wel redelijk goed in de buurt. (Hoe kan het ook anders, kijk naar de herbruikte crew van hierboven.)

Laat ik kort zijn:
Is The Lone Ranger even goed als de originele PotC: The Curse of the Black Pearl? Bijlange niet.
Is The Lone Ranger plotgewijs een kaas met gaten? Absoluut.
Mist The Lone Ranger uniformiteit in zijn scènes en wisselt een over-the-top wacky situatie zich af met duister en donker? Yep!
Steelt Armie ‘Winkelvoss uit The Social Network’ Hammer de show als het titelpersonage? Neen hoor.
Is er chemie tussen Jack Sparrow en Winkelvoss? Voor geen meter.
Kent er eigenlijk nog iemand de originele tv-serie waar het op gebaseerd is, terwijl de Disneyland attractie waar PotC is op geïnspireerd een klassieker is? Nope!
Is The Lone Ranger plezier dat nergens verveelt, ondanks zijn lengte van 2u45, en amusante popcornpret aflevert? Ontegensprekelijk!

Ondanks dat de film een en al gevloek is in de kerk, is The Lone Ranger een guilty pleasure voor mij. Ik weet dat het beter kan, maar het maakt mij niet uit.
Hersenloos vertier van de bovenste plank met een Johnny Depp en Helena Bonham Carter in 2 rollen die je ze al 100 keer hebt zien spelen.
Plezante stukken die afgewisseld worden met minder plezante stukken, een uitstekende film om op te zetten wanneer je afgepeigerd van uw werk komt en naar iets dat beweegt en entertainend uitziet wil kijken. De betere “goed genoeg”!