Scores

Films een bepaalde score geven is natuurlijk niet altijd even simpel. (En dat heb ik gemerkt met het opstellen van deze lijst…)

Het ene genre is het andere niet en tot slot van rekening is en zal dat altijd zo subjectief als de pest zijn.

Ook is het aangeraden om steeds de review erbij te pakken, voor mijn rating toe te lichten. (Ik denk bijvoorbeeld aan Kingdom of Heaven, dat vind ik een aanrader onder voorbehoud…)

Toch op verzoek van velen (lees: die 3 man die dat hier volgen), zal ik beginnen met een score systeem toe te passen. De scores op 10 zal ik er zelf nooit bijzetten aangezien die door de jaren wel eens durven aanpassen en dienen meer om een idee te geven. Zo gaf ik de LOTR-films allemaal een 10 wanneer die uitkwamen, onterecht natuurlijk en zijn die intussen weggezakt naar respectievelijk 8.5-9-8. Waardoor ze nog steeds in dezelfde categorie vallen. De categorieën die ik zal toepassen zijn: “Aanrader”, “De moeite”, “Op eigen risico”, “Nee, dat is het niet” en “Omdraaien en wegwezen.”

Edit:
Na een week, zat ik al te zuchten en te zagen want ik was hier al niet meer content van. Dus tijd voor wat overhoop te gooien!
De nieuwe categorieën zijn: “Aanrader”, “De Moeite”, “Goed genoeg”, “Direct vergeten”,  “Op eigen risico”, “Omdraaien en wegwezen!”

Geen scores meer! Want dat geeft een te verkeerd beeld. Maar toch wat extra uitleg bij de onderverdelingen:

Aanrader: Geniaal, levensvisie bepalend, must-see, best van’t best, alles zit perfect ineen.

De moeite: Niet zo fantastisch, maar wel zeker de moeite om eens te zien, aangename tijd verzekerd, top-entertainment.

Goed genoeg: Er zitten wat fouten in, plotholes in’t verhaal, veel dingen die beter konden, maar nog wel entertainend als ge der niet te lang bij nadenkt, leuk en doet wat het moet doen.

Dingske:  Nog wel leuk en ok, maar eens ge hem hebt gezien, hebt ge hem gezien en lang zult ge hem niet onthouden. Zo van die films waarvan ge zegt: “ahja, ik heb die ooit eens gezien…” en waar ge na verloop van tijd den titel vergeten van zijt.

Op eigen risico: flauwe humor, niets spanning, pover tot magere acteerprestaties, een script dat rammelt langs alle kanten, enkel wanneer ge dronken zijt of in een flauwe bui met verstand op nul kan dit nog wel leuk zijn.

Omdraaien en wegwezen!: Tijdverspilling, ze moesten de makers afschieten, films die ge niet kunt uitzien en waar ge bij wilt weglopen.